Foto
Foto

🐾 ISTORIJOS iš prieglaudos gyvenimo 🐾 Išlydėjimas

🐾 ISTORIJOS iš prieglaudos gyvenimo 🐾

Prieš keletą dienų mums į prieglaudą atvežė šunį. Jauną, be galo gražų. Jis buvo rastas klaidžiojantis. Pas mus jis atvyko labai prastos būklės – tiesiog minutėmis silpo ir geso. Pastebėjome, kad prieš kurį laiką jį kažkas gydė, nes kateriui vieta išskusta visai neseniai.

Nuvažiavus į veterinarijos kliniką buvo padaryti kraujo tyrimai ir pradėtos lašinti lašelinės. Pirma mintis, kad galbūt tokią būseną jam sukėlė babeziozė, nepasitvirtino. Suaugęs šuo tesvėrė apie 16 kg… Padarius rentgeną pasimatė, kad jo plaučiuose vanduo ir daug auglių. Dar atliekant tyrimus šunelis pradėjo baisiai dusti, alpti, veterinarai turėjo padėjo jam išeiti.

Sunku, nuspėti, kas atsitiko šuneliui, daug minčių sukasi galvoje. Taip norėtųsi šia žinute pasiekti šuns šeimininkus. Kodėl šuo vienas tokios būklės bastėsi, kodėl kažkas gydė, bet pametė? O gal netyčia pasimetė? Gal paspruko iš namų ir negavęs tinkamo gydymo laiku taip ir nusilpo? Bet kaip toks silpnas galėjo pabėgti? Gal nepavyko gydymas, todėl šeimininkai paleido jį eiti savais keliais, kad nematytų jo kančių? Bet jei jau pradėjo gydymą ir kontaktavo su veterinarais, kodėl išleido jį į tokią kankinančią mirtį? Jei patiems buvo emociškai sunku nuvežti užmigdyti, kodėl nesikreipė pagalbos nupasakoję visą situaciją? Kodėl?

Viena iš versijų, kodėl šis jaunas šuo buvo tokios sveikatos būklės, tai – neadekvatus veisimas ir kraujomaiša. Dar vis taip dažnai pasitaiko, kai žmonės užsimano pasipelnyti iš gyvūnų dauginimo, tada kergia veislines ar panašias į veislines kalytes, dažnai net su jų vaikais, broliais, tėvais, ir pardavinėja šuniukus. Galvojama, kad pakanka turėti patiną ir patelę, kurie yra tam tikros veislės (ar bent panašūs į tam tikros veislės gyvūnus) ir visai nesvarbu jų sveikata, visai nesvarbu sveika jiems būt kergiamiems metai iš metų, porą kartų per metus… O tie, kurie svajojam apie tam tikrą veislę, susižavim mažesne kaina, galvojam, kam tie dokumentai, kam tie registruoti veislynai ir tie pasipelnyti tik nori, vis vien į parodas neisim, ar iš veislyno ar iš paprastų daugintojų, vis vien šuo, va išvaizda matosi turėtų būti kaip tikro haskio ar pan. – ir savo nežinojimu palaikom ir skatinam tokius daugintojus toliau pelnytis vargšų gyvūnų, kurie tampa mylimais mūsų šeimos nariais ir ištikimais draugais, sąskaita. Ir štai tokio netinkamo elgesio pavyzdys – sakytum, nuostabus, gražus, jaunas ir geras šuo, bet užpultas tokių baisių sveikatos sutrikimų ir mirtis jaunam amžiuj, skausmingas išsiskyrimas…

Veterinarinei klinikai likome skolingi 130 Eur. Jei galite mums padėti padengti šią sumą, labai prašome tai padaryti. Všį „Tautmilės Globa“ įmonės kodas 302710895, LT677300010130362000, paskirtyje nurodykite ”išlydėjimas”. Paypal: https://www.paypal.me/tautmilesgloba

P.S.Prisidėti prie mūsų veiklos dar galite kiekvienas – padovanokite mums savo 1,2 proc.

PADĖKITE IR IŠGELBĖKITE GYVYBES



https://www.capitolmedical.com.ph/wp-content/

https://www.mededuinfo.com/themes/

https://pai-pps.iaingorontalo.ac.id/wp-content/

https://sbus.org.br/wp-content/

http://www.medytox.com/-/demo-slot/

https://pai-pps.iaingorontalo.ac.id/wp-content/themes/slot-demo/

https://rtp-slot-online-dan-volatilitas.powerappsportals.com/

https://live-sdy.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://spadegaming.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://bo-judi-togel.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-seabank.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-pulsa.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://bonus-new-member.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://sweet-bonanza.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://pgsoft.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-ovo.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-gacor.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://bocoran-admin-slot.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://trik-slot-gacor.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://starlight-princess.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://mahjong-ways-1-dan-2.powerappsportals.com/