Foto

PRIEGLAUDOS KALĖDŲ KRONIKOS

PRIEGLAUDOS KALĖDŲ KRONIKOS

Kalėdos – metas, kupinas stebuklų… Šiemet, kai šeimininkės plušėjo virtuvėse, ruošdamos Kūčių vakarienę, kai parduotuvėse žmonės mindžiukavo eilėse su paskutiniais priešventiniais pirkiniais, manęs laukė tikras Kalėdų “stebuklas”. Lauko voljere, būdoje prie prieglaudos…

…traukiau juos po vieną iš gilios, šaltos būdos, eilinį kartą negalėdama suprasti, suvokti, rasti paaiškinimą. Galvoje sukosi šimtai klausimų – kaip jie čia atsidūrė? Kiek laiko lindėjo išsigandę ir neišleisdami nė mažiausio garso? Kiek jų ten? Ar jie sveiki? Išmesti, alkani, ištroškę…

Ir nesvarbu, kad kažkur tarp visų minčių taip pat yra supratimas, kad 7 šuniukai gerokai patuštins prieglaudos sąskaitą, tuo metu, laikydama rankose švelnius kailiuko gumulėlius, tegalvojau, kaip noriu juos apsaugoti ir pasirūpinti jais, puikiai žinodama, kad prieglauda labai pavojinga neskiepytiems mažyliams ir eilinį kartą baimindamasi…

Bandžiau užbėgti įvykiams už akių, nusiteikiau optimistiškai, skubėjau juos paskiepyti. Atrodė – viskas bus gerai, nufotografavom juos, planuodami iš karto po švenčių skelbti dovanojimą…. Bet….

Pirma blogiau pasijuto Žemuogytė. Parsinešiau ją namo, slaugiau, lankėmės pas veterinarus, kartu darėme viską, ką galėjome. Gruodžio 31, kai aplink pokšėjo petardos, kažkur girdėjosi muzika ir šventinis klegesys, man teko stebėti kaip dėl gyvybės kovoja mažas, nekaltas padarėlis.

Neįmanoma prie to priprasti. Kiek jų būna kasmet, tokio pačio likimo, tokios pačios trumpos gyvenimo atraižos…. Jausmas, kai nebegali nieko padaryti, kai matai tik vos vos berusenančią gyvybę, kuri jau nebekovoja, o tiesiog kenčia, yra neapsakomas, prie jo nepriprantama, neužsigrūdinama… Padėjome Žemuogytei išeiti, jai jau niekada neskaudės.

Po Naujų metų šventės visi likę 6 šuniukai iš karto buvo pervežti į Pet City klinikos stacionarą, kur ilgai kovojo dėl išlikimo. Jie visi 7 buvo pilni vidaus parazitų – tai labai pavojinga tokio amžiaus šuniukams. Netekome dar vieno, Kaštono, bet likę 5 šiandien pasveikę grįžta į prieglaudą ir netrukus dairysis sau namų. Jie visi mums rūpėjo. Tie du, išėję į vaivorykštės šalį – turėjo vardus, mes atsiminsime ir jų trumpas gyvenimo istorijas ir juos pačius tokius, kokie jie yra nuotraukoje – galbūt tai yra daug daugiau, negu turėjo kiti bevardžiai, likimo broliai ir seserys, išnykstantys miškuose, laukuose ir vandenyje…..

Kalėdinė dovana…. Mums ji kainavo dvi gyvybes ir 368 eurus – tiek kainavo stacionaras, gydymas, Drontal tabletės, skiepai ir mikroschemos. Prašome Jūsų pagalbos, apmokant šias išlaidas, o mes turėsime daugiau galimybių padėti kitiems, kuriems tos pagalbos labai reikės.

Paaukoti galite Všį „Tautmilės Globa“ įmonės kodas 302710895, LT677300010130362000, paskirtyje nurodykite ”Kūčių septintukui”
Paypal:Tautmile@gmail.com PAYPAL*TAUTMILESGL

PADĖKITE IR IŠGELBĖKITE GYVYBES



https://www.capitolmedical.com.ph/wp-content/

https://www.mededuinfo.com/themes/

https://pai-pps.iaingorontalo.ac.id/wp-content/

https://sbus.org.br/wp-content/

http://www.medytox.com/-/demo-slot/

https://pai-pps.iaingorontalo.ac.id/wp-content/themes/slot-demo/

https://rtp-slot-online-dan-volatilitas.powerappsportals.com/

https://live-sdy.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://spadegaming.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://bo-judi-togel.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-seabank.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-pulsa.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://bonus-new-member.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://sweet-bonanza.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://pgsoft.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-ovo.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://slot-gacor.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://bocoran-admin-slot.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://trik-slot-gacor.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://starlight-princess.simpel.pn-tenggarong.go.id/

https://mahjong-ways-1-dan-2.powerappsportals.com/